KLE DEG ETTER JOBB OG VÆRFORHOLD

KLE DEG ETTER JOBB OG VÆRFORHOLDNår været blir dårligere, har våre slitesterke arbeidsklær det du trenger for å holde deg varm og tørr. Uansett om du jobber inne eller ute.

Hvis du fryser, arbeider du antageligvis ikke like effektivt som ellers. Å kle seg i flere lag er den beste måten å regulere kroppstemperaturen på når man jobber under uforutsigbare eller krevende arbeidsforhold. Det er derfor vi bruker et trelagssystem som bidrar til å holde deg varm og komfortabel ved å transportere fuktighet bort fra huden, isolere kroppen og stenge været ute.

Lagvis påkledning fra topp til tå

Det spiller ingen rolle om det er varmt eller kaldt ute, det viktigste når du kler deg lagvis er at du holder deg tørr, også når du svetter. Derfor er laget nærmest huden helt essensielt – basislaget.

Basislag

Det første laget er avgjørende for å holde deg tørr og ventilert. Det skal transportere fuktighet bort fra huden. Alle våre basislag tilbyr sømløs komfort og fantastisk passform, men med ulik grad av ventilasjon og varme, alt etter hvor aktivt du jobber, og hva slags vær du jobber i.

I årets kalde måneder er basislag av merinoull et naturlig og slitesterkt valg. Ikke bare absorberer ull ca. 5 % av sin egen vekt i fuktighet, den er også naturlig luktbestandig.

Hvis jobben din innebærer at du jevnlig flytter deg mellom inne- og utemiljøer, eller hvis du ofte veksler mellom fysisk og statisk arbeid, bør du være ekstra nøye med valg av mellomlag.

Mellomlag

Det andre laget sørger for varme og isolasjon. Med rett design og størrelse skal mellomlaget danne en luftlomme rundt kroppen som holder deg varm. Det betyr at mellomlaget må ha god passform uten å sitte for stramt. Ideelt sett bør det bestå av strikket, vattert, fleece- eller mikrofleece-materiale som omslutter kroppen på en luftig, men likevel behagelig måte.

Men hvis arbeidet krever ekstra hard fysisk aktivitet, er det viktig å ha mulighet for ventilasjon. Da er det praktisk med glidelåser og mer tekniske materialer med bedre pusteegenskaper i bestemte områder, for eksempel i armhulen.

Og til slutt – en tøff jobb blir enda tøffere hvis du må jobbe ute hele dagen, i kulde, regn eller vind. Da er du helt nødt til å beskytte deg selv mot været med et tredje, værbestandig ytterlag.

Ytterlag

Det tredje laget skal beskytte både mot vind og vann, og sørge for at du holder varmen. Og akkurat som med både basislag og mellomlag vil du ikke bli for varm, derfor er pusteegenskaper og ventilasjon avgjørende.

Det betyr at slitestyrke må gå hånd i hånd med teknisk funksjon. Våre ytterlag er laget for å gi tilstrekkelig beskyttelse mot vær og vind og samtidig være slitesterke nok til å tåle tøffe arbeidsdager. I tillegg skal de ha de pusteegenskapene og den ventilasjonen du forventer og krever.

Til slutt

Snickers sine arbeidsklær er laget for å få jobben gjort, uansett hva jobben måtte være og hvilket vær den utføres i. De skal kunne brukes i flere lag og gi deg den ytelsen og slitestyrken du trenger for å gjøre det som må gjøres – i regn, sludd eller snø.

Se hele utvalget her