Om oss

Skogholt Yrkesbekledning AS

Importør og produsent av yrkesbekledning

Skogholt Hanskefabrikk ble etablert i 1951 og drev primært med produksjon og salg av arbeidshansker. I dag er vi en av landets største importører av hansker, sko, klær og annet personlig verneutstyr. Vårt kontor og utsalg ligger på Gulskogen i Drammen.

Det er i dag 16 dyktige ansatte ved bedriften som bidrar sterkt til at vi har en årsomsetning på over 50 millioner kroner. Hans Antony Skogholt og kona Ingeborg Skogholt startet opp bedriften i 1951 i Åslyveien på Åssiden i Drammen. Der startet de med produksjon av lærvotter for salg til butikker og bedrifter, og senere kom hansker med 3 og 5 fingre. I 1957 flyttet fabrikken til Olaf Berges vei, og i 1987 flyttet Skogholt Hanskefabrikk AS til Syretårnet på Gulskogen, hvor bedriften fortsatt holder til i dag.

I 1960 ble vi grossister på hansker fra James North, og i 1979 startet vi egenimport av plasthansker fra Tedson Thornly i England, til bl.a. fiskeindustrien på Mørekysten og Nord-Norge. Egenimport av vernesko fra Heckel Security i Frankrike kom i gang i 1977, og i 1980 begynte vi med import av hansker fra Nam Chaoren i Thailand og Chius i Hong Kong. Towa fra Japan fulgte etter i 1982.

Året 1988 tok sønnen Hans Rolf Skogholt over driften av selskapet, og i 1989 startet han opp Raufoss Konfeksjon.

Import av Blåkläder begynte vi med i 1990, og to år senere kom nok en hanskeleverandør på banen, SHOWA fra Japan. Samme år ble Etnedal Konfeksjon etablert, med egenproduksjon av tekstiler, og denne datter-bedriften holdt det gående frem til 2009. I 1995 startet vi produksjon hansker og klær i India, og året etter kom vår første import på egenproduserte arbeidsklær fra Hexagon i Malaysia.
 

Skogholt drev nå ikke kun med hansker lenger og navnet Skogholt Yrkesbekledning ble etterhvert navnet til daglig. Det var behov for større plass og i 2006 ble det bygget nytt høytlager, samt at butikken ble utvidet slik at vi pr. i dag har ca. 2000m2 butikk og lager.

Skogholt er forhandler av flere kjente varemerker som Blåkläder, Helly Hansen, Snickers, Jobman, Pro Job, Alfa, Heckel Securite, Giasco, Otter, Clique, 3M, Peltor m.fl. Profilklær som t-skjorter, collegegensere, jakker, capser etc. med logotrykk eller brodering er også noe av det vi tilbyr. I tillegg fører vi også fritidsbekledning og sko fra bl.a. Helly Hansen, Bergans, Missing Link, Phenix, Swix, Asics, Ecco, Viking m.fl.